ST.PATRICKS DAY I CORK DEL 2Her kommer del 2 av bildene fra St.Patricks Day: 

Jeg har også noen bilder fra St.Patrick´s Party`et som var i barnehagen sist fredag:


Barna fikk oransj gelè.


Mange av foreldrene hadde bakt kaker til "festen"


Noen av kakene barna bakte dagen før. 


Her skal barna lære Irsk folkedans. 

Q: Har du noen gang feiret St.Patrick´s Day? 

ST.PATRICKS DAY I CORK DEL 1På mandag feiret vi St.Patrick´s day i Cork. Det var en stor parade som varte i ca 1 og 1 halv time. Veldig kult, har aldri sett noe lignende før. Tok mange bilder: 


Her sto vi å ventet på at det hele skulle starte! 

Selveste St.Patrick!

Fikk ikke til å laste opp flere bilder, så fler kommer på Del 2!

 

 

"BANDON MONTESSORI AND DAY CARE"Jeg jobber på en montessori førskole og barnehage. Fra kl 09.00 - 13.00 er det førskole for de eldste elevene og etter klokken 1 går elevene ned til barnehage-ungene for å være med i den vanlige barnehagen. De fleste på førskolen blir hentet klokka 1. Jeg føler at det er veldig anderledes fra hvordan det er i Norge. Elevene/ungene har "snack time" i 11 tiden der de enten spiser en yoghurt, frukt, smoothie eller sjokolade lignende mat. Det er faktisk slik at de fleste barna har med seg sjokolade sandwitch eller noe lignende. Det er veldig uvanlig for meg, for i Norge spiser som regel alle ungene noe sunt. De spiser middag i halv 1 tiden og har "snack time" igjen i 3 tiden. Veldig mye søtsaker for en liten unge på en dag. 

Jeg jobber fra 09.00 - 15.00 to dager i uka og fra 09.00 - 18.00 tre dager i uka, lange arbeidsdager! Barnehagen stenger klokka 18.00 og da er det som regel 3-4 barn igjen! 

På Montessori så lærer de tall, bokstaver, former, måleenheter, farger etc. De fleste barna fra 3-6 kan alle vanlige former, tall, farger og bokstaver. Slik skulle det vært i Norge også tenker jeg! Fantastisk solnedgang en dag jeg gikk hjem fra jobb. 

Imorgen er det St.Patrick´s party i barnehagen. St. Patrick´s day er Irlands Nasjonal Dag og er på mandag men da er barnehagen stengt derfor har de et "Party" i barnehagen i morgen. I barnehagen har ungene lært at St. Patrick var en mann som fikk som jobb å sende alle de farlige slangene i Irland til et varmere land, han fikk en båt hvor han måtte frakte alle slangene bort.

Alle må ha på seg noe grønt og i dag lagde vi "snacks" til party`et. Barna pyntet kjeks med grønn melis og strøssel. Imorgen skal jeg ta bilder i barnehagen som jeg kan legge ut her om hvordan de har det og hva de gjør. Har kjøpt en grønn stor sløyfe og en grønn genser som jeg skal bruke imorgen! Ser veldig frem til å se hvordan St.Patrick´s day er og hvordan de feirer det!  


På lørdag skal vi ta bussen inn til Cork som er den nærmeste store byen, vi skal på shopping, noe jeg ser veldig frem til!

Håper jeg får blogget litt imorgen og lagt ut litt bilder om hvordan de feiret St.Patrick´s Party i barnehagen. Er litt vanskelig å få internett her så.. 

 

DAG - 3 IRLANDSøndag, sitter å spiser sen frokost på en Café. I helgen har vi vært litt på shopping, det er sinnsykt billig her. Merkeklærne er over halve prisen iforhold til hjemme. 
Jeg har fått jobb i en montesorri barnehage et stykke fra der jeg bor og jeg starter imorgen klokken 9.


Hunden Lucy, ECE´n vår hadde en liten bondegår i hagen. 

På fredagskvelden var vi på en lokal Pub som het O'haras sammen med ei til norsk jente og to italienske jenter. Fint å få se litt av det lokale publivet, alle spilte dart og billiard hele tiden. Det ble tidlig kveld pga lite liv.  

Igår var vi på et lokalt market der de solgte hjemme produserte varer, sjokolade, brød, grønnsaker, krydder etc. Veldig koselig med hyggelige mennesker. 

Dere kan besøke Malin sin blogg her: http://malinbea.blogg.no/ 

 

Det som er veldig spessiellt her er at hjemme der vi bor er det iskaldt over alt, tilogmed på badet. Det finnes nesten ikke varmt vann og de sparer på strømmen. Store forskjeller. 

Idag skal vi gå til barnehagen jeg skal jobbe i for å finne veien slik at jeg vet hvor jeg skal gå imorgen. Malin skal jobbe i en stall på et ridesenter, og hun gleder seg veldig, noe som er veldig forståelig med tanke på at hun selv har to egne hester. 
Deler av Main Street.

Q: Er det noe du lurer på? 

DAG 1 - IRLANDNå har vi endelig annkommet Irland! Deilig å være fremme. Flyturen var lang og slitsom og vi måtte løpe gjennom hele Heatrow for å rekke flyet vårt. Når vi kom frem ble vi hentet på flyplassen og tatt med til vertsfamilien vår. Vi bor hos ei dame og en mann i et lite koselig rekkehus. 

Idag skal vi møte to andre norske jenter på en lokal pub, her i Irland møtes nesten alle på pub slik som det er vanlig å møtes på Cafè i Norge. Vi skal snart møte Sandro som er vår kontaktperson hvor vi skal få all info vi trenger. Bandon er virkelig en søt og koselig by selvom vi bare har vært her en liten stund! 


Her fløy vi over London. 

 


Her bor vi! I et koselig "typisk Irsk" nabolag!

Jeg vet ikke om jeg kommer til å blogge hver dag siden vi må ned til sentrum på et bibliotek eller en café for å få internett men skal prøve så godt jeg kan! 

 

 

UTSATT REISEDATOJeg har enda ikke reist til Irland men jeg reiser på Torsdag. Kjenner reisefeberen begynner å komme nå. Har ikke startet å pakke engang å akkurat nå er jeg i Kabelvåg på skolen men skal heldigvis hjem imorgen. Har fått vite litt mer om hvordan turen blir. Skal reise Leknes - Bodø - Oslo - Heathrow - Cork så blir jeg og ei til hentet der og kjørt til de vi skal bo hos i en liten by som heter Bandon 2,5 mil utenfor selve Cork. Jeg skal reise sammen med ei som skal jobbe innen salgsfaget mens jeg skal jobbe i en barnehage! Grunnen til at reisedatoen ble utsatt var fordi kontaktpersonene i Irland ville at vi skulle delta på et språkkurs, viktig å lære seg språket riktig! 
Skjekker værmeldingene hver dag og det blir ikke veldig ulikt hjemme, bare litt varmere men jeg må nok pakke med meg regntøy og støvler! Har ikke planlagt å ta med så veldig mye klær siden jeg håper på å få shoppet en god del klær i Irland. Tenker å blogge rett før jeg reiser men vet ikke helt om jeg orker eller får anledning til å blogge den første dagen jeg er der. Ankommer sent på dagen så er nok ganske sliten etter reisen men skal prøve så godt jeg kan!

Søte, små, fargerike butikker er der mange av!

 

 

 

Les mer i arkivet » Juli 2014 » Mai 2014 » Mars 2014
Ulrikke Berg, 17 år fra Lofoten. Blogger om min hverdag og mine interesser! Jeg kommenterer alltid tilbake. Ta kontakt på epost hvis du lurer på noe! :)

For kontakt:
ulrikke_berg@hotmail.com
hits